Thursday, April 19, 2012

Fredagsfeeling

Posted on February 24, 2012 at 5:50 AM

Happy Friday!

Jag älskar känslan av att kliva upp på fredagar. Av någon anledning är det dubbelt så roligt att jobba på fredagar som andra dagar i veckan. Alla kollegor har helg-feeling och vi skrattar ofta dubbelt så mycket.

Ibland tar vi dessutom ett glas vin efter jobbet, vilket startar helgen på ett alldeles ypperligt sätt.

Egentligen är mina helger inte särskilt spännande, så varför fredagsfeelingen är så speciell har jag inte lyckats räkna ut. Kanske är det bara känslan av frihet – att kunna sova så länge man vill på lördagen, som är skön.

I övrigt går helgen ofta åt till att samla vuxenpoäng. Tvätta, städa, handla mat och fixa annat som man inte hinner i veckan. Självklart hinner jag ha trevligt med vänner och familj också, men sedan tiden som universitetsstudent tog slut, och heltidsjobb blev aktuellt så har en större del av helgen gått åt till tråkiga sysslor. Att hinna mitt i veckan är nämligen svårt. Alla mina heltidsarbetande vänner säger i allafall samma sak, vilket gör att jag känner mig lite bättre till mods.

Annat var det i USA. Där handlade helgerna om allt annat än vuxenpoäng. Ibland när jag tänker tillbaka på det blir jag alldeles pirrig och vill spola tillbaka tiden. Tänk vilka möjligheter man hade. NYC 45 minuter bort. Need to say no more.

Jag och mina vänner försökte verkligen ta vara på tiden. Varenda helg var uppbokad för konserter (Rihanna, Chris Brown för att nämna några), sport (NY Rangers, Knicks, Yankees samt typ 100 fotbollsmatcher och lacrossematcher med mina värdbarn). Kulturella evenemang, restaurangbesök, utekvällar, roadtrips (Canada, Atlantic City, Boston, Washington DC etc), filmkvällar, bio, shopping, arcade games och en hel massa mer.

Så till er som ska åka iväg eller redan är i USA: Ta vara på tiden. Innan ni vet ordet av så kommer ni vara här i Sverige och samla vuxenpoäng.

Trevlig helg!

/Victoria