Thursday, June 28, 2012

Lär känna Amy som kommer jobba hos oss i sommar


Hej alla blivande au pairer!

Mitt namn är Amy Disley. I sommar kommer jag hjälpa till på kontoret i Stockholm, så när ni ringer in så kan det vara min röst ni möter. Jag kommer finnas till för att svara på era frågor, vägleda er och dela med mig utav mina egna erfarenheter av att vara au pair. På så sätt hoppas jag kunna vara en hjälpande hand i er ansökningsprocess och övriga förberedelser inför ert stora USA äventyr! 

Jag skulle med detta även vilja berätta lite grann om min egen tid som au pair. För mig började min livs resa i Augusti 2009, året jag tog studenten. Jag hade då varit i kontakt med min familj i Seattle, WA sedan i Maj samma år och längtan efter att få komma iväg var enorm. Jag kom till Seattle, och blev förälskad! Barnen jag skulle ta hand om var 8 och 10 år gamla, till detta så hade 8-åringen autism och därmed blev han mitt största ansvar. Jag förstod snabbt vilken otroligt stor roll jag skulle få spela i hans liv och  i efterhand vet jag att vi har lärt oss mycket utav varandra. 

Efter 6 månader i min nya hemstad så valde jag, trots min otroligt starka relation till pojken och stora kärlek till staden och alla de människor jag lärt känna, att gå i transition. Efter mycket hårt arbete, många telefonintervjuer och skypesamtal med familjer så hittade jag till slut min drömfamilj. 

Bytet av familj innebar en flytt från Seattle i norr ner till Kalifornien och San Francisco. Här blev jag kvar i 18 månader och valde alltså att förlänga och stanna ett andra år. Under dessa 18 månaderna tog jag hand om, och lärde känna, Addison (3) och Zachary (7). Som jag numera ser som mina två småsyskon i Kalifornien.

Mina två år som au pair har förändrat mig på så många mer sätt än vad jag kan förklara här, jag ser därför fram emot att få höra från dig och med det få dela med mig mer utav mina erfarenheter och även använda dem för att hjälpa dig nå din dröm i att bli au pair i USA. Tveka inte att göra av dig om du har frågor om Seattle, San Francisco, att byta familj eller om att förlänga.

Hoppas ni är lika taggade som jag, för nu kör vi! 

Varma Hälsningar
Amy