Tuesday, July 10, 2012

Hot hot hot

Alla här hemma i Sverige har hört hur pass varmt det är i vissa delstater i USA.  Först tänker man ju hur härligt det måste vara med en varm solig sommar, men samtidigt ibland kan det bli för varmt. Så hur hanterar man en riktigt varm sommar med barnen?
Givetvis är det viktigaste att man först och främst ser till att alla mår bra. Se till att barnen dricker tillräckligt och håller sig svala. Har ni värdbarn som vägrar få i sig tillräckligt med vatten? Ge dom snacks som innehåller vatten istället, tex vattenmelon, gurka, eller jordgubbar.
Har kommer lite andra tips från oss på kontoret...
-          Gör egna Popsicles! Använd barnens favoritjuice, prova att lägga till frukt eller bär. Har ni inte glassformar? Använd isformar och tandpetare.
-          Fråga om ni får sätta på Sprinklers (vattenspridare) och springa runt ute i trägården! Lättare ibland än att ta sig till lokala poolen eller stranden.
-          Ring närmsta au pair och utmana henne och hennes värdbarn till vattenkrig! Se till bara att ladda upp med vattenballonger...
-          Packa ihop en picnic och ta med barnen till en lokal park.. sätt er under ett skuggigt träd och läs böcker! Då sparar man lite energi, vilket det kan vara ont om när det är varmt! Om det är riktigt varmt, ha en picnic inomhus... det kan vara roligt det också!
-          Prova Bobbing for Apples
-          Kör en Lemonade Stand med barnen!
Lyckla till och var rädda om er!
/Camilla