Tuesday, July 31, 2012

Besök från USA


Efter 10 år kom hon äntligen till Sverige, mitt äldsta värdbarn som jag nu ser som min syster, Helena. Den senaste veckan har vi turistat i Stockholm, åkt sightseeingbåt, kollat på vaktparaden, varit på Skansen, på Gröna Lund, åkt ut i skärgården och bara myst tillsammans.

Åtskilliga gånger har Helena kommenterat, ”Ida, I’m not 7 years old anymore, I’m actually almost 17!”. Och visst märks det att hon är tonåring. Jag har försökt att minnas tillbaka hur jag själv var som tonåring men jag antar att man har en något skev bild av sig själv som barn/tonåring.

Ena dagen har vi disskuterat amerikansk politik, världsproblem, och OS-arrangemanget i London och dess betydelse för världen. Medan vi nästa dag tjafsat om att gå upp i tid, sluta vara klängig och att plocka iordning efter sig. Jag vill passa på att ge alla au pairer som jobbar med tonårsbarn en stor eloge. Efter att ha bott en vecka med en 16-åring är jag den första att medge att det inte är helt lätt!

I morse var det dags att säga hej då, kändes så fel att det var Helena som skulle åka och inte jag som det brukar vara då vi ses. Tänk att ett år som au pair kan skapa sådana starka band som håller 10 år efter att au pair året är över.

//Ida