Thursday, August 16, 2012

Lär känna Caroline som är ny på Stockholms kontoret

Hej alla glada!

Mitt namn är Caroline Kirschon och jag känner mig speciellt glad för att jag har fått möjligheten att bli en del i teamet på Cultural Care Au Pair och kommer kanske vara i kontakt med dig inför dina förberedelser för att åka iväg på ditt drömår i USA. Mitt år som au pair var verkligen en fantastisk upplevelse och jag slängde mig ut i några av mina livs bästa äventyr. Jag fick möjligheten att leva i en av USA´s metrolpoler, San Francisco där jag bodde hos en familj med tre barn i åldrarna 3, 6, och 9. Jag åkte in på ett bananskal i den amerikanska kulturen med carpools, playdates, sport evenemang där baseball blev en ny favorit, universitetsstudier på Berkely väckte en ny ådra i mig, gigantiska matbutiker, nya upplevelser för mina smaklökar genom utbudet av otroliga resturanger och inte minst det oändliga utbudet av shopping, allt detta älskade jag och blev väldigt inspirerad av. Au pair yrket var perfekt för mig för att få arbetserfarenhet med barn, leva i USA och inte nog med det bli en del av kulturen, som jag vanligtvis inte kom så nära när jag åker på utlandsresor. Tack vare Cultural Care och dess supportnät med LCC möten kom jag snabbt i kontakt med andra au pairer som blev till nära vänner och har än idag en speciell plats i mitt hjärta. Tillsammans skapade vi fantastiska minnen genom att vi åkte på roadtrips både till skidorter och till stranddestinationer samt upptäckte självklart massor av pärlor i vår fantastiska stad.

Mitt au pair år var inte alltid lätt då jag var tvungen att fatta en del obekväma beslut då min värdfamilj hade bestämt sig för att flytta. Efter många överväganden tog jag det beslutet att byta familj och då flyttade jag till en annan härlig stad, Chicago! Jag såg detta som en möjlighet att få lära känna en ny familj med glada, energifyllda barn och en ny stad full av skattkistor runt varje hörn. Under mitt år som au pair blev jag mer självsäker, mer ansvarstagande, fick mer smak på världen och blev ännu lite gladare då många av mina drömmar blev uppfyllda. So keep on dreaming or make it happen!

Jag kommer finnas på kontoret i Stockholm och hoppas kunna svara på era frågor som dyker upp under ansökningsprocessen utifrån mina egna erfarenheter som au pair i USA!

Vänliga hälsningar,
Caroline Kirschon