Thursday, August 2, 2012

Olycksfågel

Vi säger till alla våra au pairer hur viktigt det är att vara försäkrad under sitt au pair-år. Några av er kanske undrar varför? Jag var själv i samma situation då jag höll på att förbereda inför mitt år i USA och jag kommer så väl ihåg hur jag sa till mina föräldrar: ”Jag har ju aldrig varit inlagd på sjukhus och förkyld är jag max två gånger om året, varför ska jag köpa en försäkring?”
Som ni vet så kan man inte åka iväg som au pair utan någon slags tilläggsförsäkring. Och jag har mycket att tacka ERIKA och Cultural Care för detta. För inte visste jag att min olycka var alldeles runt hörnet...
Jag har aldrig uppsökt läkare, eller varit på akuten så många gånger som jag var under mina år i USA. Jag hann på 24 månader bryta både arm och fot och fick dessutom uppsöka läkare vid ett flertal andra tillfällen för diverse olika, konstiga och framför allt oväntade anledningar. Tjejen som aldrig varit på sjukhus var det här.
Vid varje sjukhusbesök så räckte det med att uppvisa mitt försäkringskort, så fick jag omedelbar hjälp utan vidare frågor. Jag fick all hjälp som var nödvändig och en lite därtill, utan att någonsin betala mer än 35 dollar ur egen ficka.
Jag hoppas givetvis inte att ni ska behöva utnyttja er försäkring lika flitigt som jag. Men budskapet jag vill få fram är: olycksfågel eller ej, du vet aldrig när olyckan är framme. Så om du står inför en oväntad situation där rådfrågning och hjälp behövs från mannen med den vita rocken, så kommer en ordentlig tilläggsförsäkring att vara din räddare! Trust me.

/Amy