Tuesday, September 25, 2012

Vad ska man hitta på i höst och vår?

Vad händer till hösten? Vad händer till våren? Så tänkte jag 2004. Vad ska jag göra nu? Jag har gått ut gymnasiet, några kompisar har kommit in på skola och ska flytta, andra stannar kvar och jobbar på samma extra jobb som förut.. Men jag då? Jag kände mig inte redo att söka till heltidsstudier, jag ville inte fortsätta på mitt extra jobb, jag ville utvecklas som person och det skulle inte att hända om jag satt hemma utan jobb eller skola. Vad finns det då för alternativ?
Det var då jag sprang förbi en plansch, en rosa plansch där det stod Cultural Care Au Pair. Vad var det för något? Jag ringde numret som stod och då fick jag information om att det skulle hållas ett informationsmöte i Växjö 3 dagar senare. Jag blev inbjuden och sedan bad jag min pappa om skjuts till storstan, jag ville ju inte åka ensam. Vi åkte dit, deltog på mötet och kom ut 2 timmar senare med klarhet i vad jag skulle göra. Jag skulle bli au pair i staterna! (kan tillägga att pappa inte var lika entusiastisk som jag direkt efter mötet).
Jag fick hemskickat massvis med papper, det var på den tiden då vi fortfarande sökte med pappers ansökan. Jag var så noga med hur jag skrev allting, fint och prydligt! Jag gjorde ett fotoalbum av mina nära och kära och skickade in.
YES, jag blev antagen! Nu skulle jag resa till USA och få leva med en amerikansk familj, jobba med barn vilket jag älskar och jag skulle få studera lite! Vilken bra vår detta skulle bli!
Så, vad ska du göra i höst/vår?!?!
Tjingeling, Carro