Thursday, October 25, 2012

Halloween snart här!


Hösten är inte min favoritårstid under året, det regnar konstant och dagarna mörknar väldigt tidigt. Däremot var hösten i USA magisk, jättefina träd överallt, färgrika löv på marken och underbart höstväder. I Arlington, Virginia där jag bodde kunde man gå ut med bara en tröja på utan att frysa. Jag och mina värdbarn var ofta ute på jakt efter coola löv och samlade dem i hinkar.

Det som var höjdpunkten under hösten var högtiden Halloween. Både jag och barnen längtade efter Halloween och förberedde oss genom att göra olika pysselprojekt, baka och förbereda våra kostymer. Mitt värdbarn Kate hade hamnat i en period då hon skulle klättra överallt och tjatade om att få klä ut sig till en apa. Min värdpappa hade åkt och köpt en banankostym, inte nog med att han skulle vara utklädd till en gul banan så är han väldigt lång vilket gjorde att han verkligen lyste upp. Lilla korta Kate utklädd till en apa gick vid hans sida under hela dagen och de två gjorde succe med deras kostymer och fick oss alla andra att se mindre utklädda ut.

Under alla mina år i Sverige hade jag bara klätt ut mig lite smått och gjort ett tappert försök att se läskig ut men i USA klär man ut sig till nästan vad som helst. Jag såg de roligaste kostymer jag sett under hela mitt liv och amerikanerna gick verkligen in helhjärtat med deras kostymer.

Hur firar ni Halloween? Har ni planerat vad ni ska klä ut er till?

/Maggie