Tuesday, January 15, 2013

En helg i Vermont

För fem år sedan precis besökte jag tillsammans min värdfamilj deras skidstuga i Vermont för att åka skidor. Jag och mitt värdbarn brukade ju spendera den största tiden tillsammans då båda föräldrarna arbetade heltid och på helgerna var jag oftast på shoppingturer eller andra äventyr med mina vänner när föräldrarna var lediga. Därför blev det inte så mycket tid över till att umgås med hela familjen samtidigt. Värdfamiljen och jag hade därför bestämt att vi tillsammans skulle åka till Vermont för att ha några dagar tillsammans.
 Jag kom ihåg när vi körde mot Vermont att de var så glada och förväntansfulla över att jag äntligen skulle följa med och se Vermont. Vi åkte naturligtvis massa skidor, åt våfflor i backen, drack varm choklad och läste böcker framför brasan. Vi var även på lite utflykter och min värdmamma visade mig runt i den lilla byn. Hon berättade gladeligen om området och alla hennes minnen därifrån. Vi besökte även en mysig liten restaurang i närheten som bakade stenugnpizzor. Pizzorna var gjorda på närproducerade produkter och än idag kommer jag ihåg den matupplevelsen. Mina värdföräldrar hade pratat om den här restaurangen ända sedan jag kom till dem i augusti och det var kul att äntligen få dela den upplevelse med den.
Detta är ett av de starkaste minnen jag har och jag kommer ihåg att jag tyckte det var så mysigt att få den här helgen tillsammans med hela familjen.  Det var så annorlunda att umgås med familjen under andra omständigheter än på hemmaplan där vardagen fanns. Detta är något som jag alltid kommer att minnas och jag hoppas fler får uppleva en liknande semester med sin värdfamilj!