Thursday, January 17, 2013

En unik Cultural Care Au Pair resa

Hej på er! 

Mitt namn är Emma och jag jobbar just nu med de underbara tjejerna på Cultural Care Au Pair kontoret i Stockholm. Jag gör en ettårig praktiktjänst som som heter EF 360 Management Trainee Program. Det går ut på att man jobbar för en chef med diverse olika spännande uppgifter runt om i världen.

Jag började min resa i somras på Cultural Care Au Pair kontoret i Boston (USA) där jag bland annat hjälpte till att matcha au pairer från hela världen med amerikanska familjer. Månaderna i Boston var helt fantastiska! Även om jag arbetade mycket så njöt jag av god mat, träffade massa underbara människor och hittade på roliga saker. Jag var bland annat på utomhusbio, åkte en ”Duck Tour”, besökte Harward och tog morgonpromenader längs stranden där jag bodde.

Efter sommaren fortsatte min resa till ett av Cultural Care Au Pairs kontor i Schweiz. Till en härlig liten stad som heter Luzern. Det är verkligen den vackraste staden jag bott  i!  Jag har nog tagit över hundra kort på utsikten från kontoret: en fin sjö med kristallkart vatten, med berg i bakgrunden. Kollegorna på kontoret är från hela världen vilket är väldigt kul. Jag lär mig massa nytt om olika kulturer och språk varje dag. Här har jag mest jobbat med marknadsföringsteamet  där vi bland annat har skickat undersökningar till au pairer och planerat hur framtida broschyrer och affischer ska se ut.

Nu är jag i Sveriges vackra huvudstad Stockholm vilket är super kul och spännande! Jag får bland annat träffa och prata med blivande au pairer, hjälpa till med au pair ansökningar och utse bloggare till Cultural Care Au Pairs hemsida.

Om du får möjlighet att flytta till en ny stad, kanske ett annat land, ta chansen. Det kan vara lite läskigt till en början att flytta till ett nytt ställe där man inte vet hur allt fungerar, men man kommer in i det snabbare än man tror. Jag är jätteglad att jag har fått chansen att bo i olika städer och länder, tagit del av olika kulturer, lärt mig nya språk och fått kompisar från hela världen!

Mitt råd till dig är: Ge dig ut i världen, lev, upptäck och lär! 


Tänkvärt
Kommer chansen igen? Är det här din chans? Eller kommer det en ny? Se upp för att ”tajmingen inte är rätt”, för så kan du vänta för evigt.

Ha det bra och ta hand om dig!


/Emma