Monday, January 7, 2013

Ny i stan

God fortsättning på det nya året!

Ett nytt år med nya möjligheter och nu är det många som startar året med att åka iväg som au pairer till USA. Vad ska detta år erbjuda? Ta saken i egna händer och se till att göra 2013 till ditt bästa år hittills.

Fundera lite över vad du vill få ut av ditt år som au pair och ta saken i egna händer och se till att dina drömmar blir verklighet.

När jag kom till USA var det viktigt för mig att hitta vänner som jag kunde skapa minnen tillsammans med. De obligatoriska månadsmöterna med Cultural Cares tillsammans med LCC var ett utmärkt sätt att få kontakt med folk i närområdet. Sedan minns jag hur jag sökte i social medier på folk som studerade och jobbade i området där jag bodde och andra au pairer. Till min förvåning var det lätt att skapa nya kontakter som ny i staden, det var så enkelt som att träffas och ta en kaffe.

Att skapa ett nytt socialt nätverk kan vara utmanande och det kan kännas tungt i början. Många av er skriver i er ansökan att ni vill utvecklas som person under året i USA och detta är precis vad det innebär. Ta eget ansvar för att våga möta nya människor och göra nya saker du inte gjort tidigare i en ny miljö och i en annan kultur.

Många av de människor jag lärde känna i USA har blivit några av mina närmsta vänner och vi delar otroliga minnen tillsammans som en idag skapar otroligt stor glädje när vi pratar om det. Under julhellgen hade jag en nära au pair-vän på besök och det är fantastiskt att kunna ha vänner över hela Sverige att hälsa på. Snart åker jag och besöker henne igen och alltid är det lika härligt att återuppleva våra au pair-minnen som vi skapade under ett av våra bästa år någonsin!

Det kostar inget att drömma men när du uppfyller dina drömmar blir du blir rik på minnen :)

Caroline