Thursday, February 7, 2013

Alexandra berättar om sin första Super Bowl

Hej!

Min Super Bowl upplevelse var riktigt amerikansk. Jag har aldrig sett en amerikansk fotbollsmatch innan så jag förstod ingenting men var lika glad för det.
Jag och två au pair vänner åkte ner till San Diego för att titta på the big game i en sports bar. Vi hamnade på en bar i downtown San Diego.


Eftersom jag är väldigt ny i USA och dålig koll på tidszonerna här i landet så missade vi första kvarten, men det gjorde ingenting för laget vi hejade på, San Fransisco 49ers, spelade dåligt.
Även om vi kom en timma försent så fick vi ändå sittplatser vid ett bord inne i baren. Vi hamnade bredvid ett äldre kanadensiskt par och pratade hela kvällen. Nåt sånt skulle aldrig hända i Sverige, att man pratar så mycket och så öppet med några man nyss träffat och som dessutom är i en helt annan åldersgrupp än en själv.
Vi åt Buffalo Wings, drack oändligt med cola och såg vårt lag gå från ett rejält underläge till väldigt jämnt. Jag förstod som sagt ingenting, men det var kul att titta på och höra hur hela baren tjöt av glädje eller buade. Så amerikanskt och det var en fantastisk första upplevelse som hade med amerikansk fotboll att göra.

Fortsätt gärna att läsa om mitt år som au pair i USA via min blogg: alexandrabemm.wordpress.com

Med vänliga hälsningar,

Alexandra Bemm