Thursday, February 14, 2013

Kärleksbrev från en f.d au pair


I veckan fick vi ett mail ifrån en av våra f.d au pairer, som berättar om en alldeles speciell Valentine's i USA. Läs, bli förälskade och dröm er bort...


Hej Carolina,

Jag tänkte berätta om min Valentine´s Day förra året, 2012 som var den bästa någonsin! Innan jag berättar min historia ska du få en kort bakgrund till det hela och om mig som au pair.
Caroline heter jag och jag har varit Au pair i USA i 1 år och 9 mån. Första året var jag hos en familj med tre yngre barn i New Jersey. När mitt år var klart flyttade jag sedan till Kalifornien och bodde där i 6 mån.
Under sommaren 2011 ungefär i samma veva som jag bestämde mig för att förlänga mitt år som Au pair träffade jag en kille, Cory.  Jag och Cory trivdes hur bra som helst i varandras sällskap och vi var väldigt kära i varandra så när det var dags för mig att flytta till västkusten var det såklart väldigt jobbig för oss båda. Men vi bestämde vi oss för att hålla ihop och försöka ses så ofta vi kunde, helt enkelt göra det bästa av situationen.

Nedan följer inlägget som jag gjorde förra året på min blogg.

Happy Valentine's Day

Det är den 14 februari idag vilket också betyder att det är Alla Hjärtans Dag eller Valentine's Day som man säger här i USA. Allt är ju som bekant mycket större här och denna högtid är inget undantag. Alla butiker har de senaste veckorna varit utsmyckade med Valentine's presenter såsom choklad, ballonger, blommor, nallebjörnar, kort m.m.
Var faktiskt ganska så roligt när jag gjorde ett snabbt besök i mataffären idag och jag fick då se alla amerikanare som skulle handla en alla-hjärtans-dag-present. Säkert en tredjedel av alla som var i mataffären som heter Safeway handlade någon slags present och det var fullt av människor som stog vid korthyllan. Helt klart underhållande att se alla dessa människor ute i sista stund för att försöka hitta något till sin käraste.

Sååå, nu till mig och min dag istället. Det är en helt underbar dag, helt klart min bästa Valentine's Day någonsin. Det hela började faktiskt redan igår när jag fick ett sms av Cory som sa att jag skulle gå till ytterdörren. Jag gick till ytterdörren och fick där se ett stort paket som stog och väntade på mig. Öppnade det genast och fann då en bukett med röda rosor i en vas och ett meddelande från Cory!

Caroline,

A year ago I would not have imagined having the feeling that I do now that can only be described as love. You have made every day special, so I want to make today special as I possibly can. I love you and I miss you.
P.S. I know you like sunflowers but today is Valentine's Day so...roses! :-)
Cory 

Blev hur överraskad och glad som helst för den överraskningen och hade verkligen inte väntat mig något mer. Men så fick jag ett nytt sms av Cory som sa precis samma sak som igår, gå till ytterdörren. Jag gick dit och där var ett nytt ännu större paket som väntade på mig! Öppnade det blixtsnabbt och fann då en bukett med solrosor (min favoritblomma) i en vas :) Var även ett nytt meddelande i detta paket.
But, even though it's Valentine's 
Day, you get sunflowers too :-)
Love Cory

Som sagt har haft en helt underbar dag och känner mig verkligen lyckligt lottad att ha en sådan snäll och omtänksam pojkvän. Det bästa av allt är att han kommer hit på fredag och ska stanna här i en hel vecka och bo med mig. Jag har nämligen fått en extra veckas semester då min värdfamilj blev bortbjuda på en resa till Colorado för att åka skidor med en annan familj. Åhh vad jag längtar tills fredag det kommer bli en grym och helt fantasisk vecka!

Mina fina blommor som jag fick av my Valentine, Cory.
 

Det var alltså min historia. . Värt att nämna är att jag och Cory fortfarande är ett par och vi har nu varit tillsammans i över 1,5 år!!! Han är verkligen något extra och även om vi än idag kämpar med avståndet (jag bor numera i Sverige och han i USA) så är vi fortfarande lika kära, love conquers all!

Vänliga hälsningar
Caroline Korpe Larsson