Tuesday, March 19, 2013

Din roll som au pair

Hej på er!
Nu är det många som söker efter sin familj att bo hos i USA. Det är mycket som lockar med att åka till USA och alla har vi olika mål med vår resa. När jag åkte till USA ville jag bli en del av en stad, upptäcka guldkorn av resuranger och cafer, studera på ett coolt universitet och lära känna amerikaner. Framför allt ville jag bli en del av en amerikansk familj och få leva den amerikanska kulturen.

Att bo och jobba i en familj var det bästa sättet att lära sig om kulturen, det var många gånger som mina värdbarn berättade vad de hade lärt sig i skolan och det blev genast ett tillfälle att suga åt mig kunskap. Jag kunde också inspirera de med och hjälpa de med läxläsning. Jobbet som au pair gjorde mig mer självständig, genom att jag tog ansvar för familjens underbara barn och jag fick föräldrarnas förtroende. Jag blev också mycket modigare när jag var där, för att jag vågade prata med familjen om situationer jag inte var säker på hur jag skulle hantera eller om jag hade något förslag på hur vardagsrutinerna skulle förbättras vågade jag ta upp det med föräldrarna.

Jag fick ofta mycket bra respons från mina värdförlädrar när jag kom med förslag för att syftet var att göra det bättre för deras barn. Ibland kunde jag glömma bort att familjen hade en vardag och att allt går som på räls för föräldrarna. Därför kan det vara bra att stanna upp och reflektera hur rutiner kan förbättras och utvecklas så att jobbet ska blir roligt och inspirerande hela året och till det bästa för hela familjen.

Keep up the good work and keep on growing J

Ta hand om er!
Caroline