Tuesday, March 26, 2013

Praktik på Cultural Care Au Pair

Hej allihopa! 
 
Mitt namn är Josefin och jag har gjort praktik här på kontoret i Stockholm i snart fem veckor. Jag är en norrlandstjej som vanligtvis bor och studerar i Umeå, och gör just nu min sista termin på språkkonsultprogrammet. Vad tusan är en språkkonsult kanske ni tänker nu? Kort beskrivet blir vi experter på att analysera texter så att de ska bli bättre helt enkelt!

Mina veckor på kontoret har gått så otroligt fort eftersom jag har fått en massa spännande uppdrag att jobba med hela tiden. Bland annat har jag arbetat med texterna på Cultural Care Au Pairs hemsida, ansökningsmaterial och med informationen som skickas ut till au pairer via mejl. 2008 åkte jag själv som au pair till USA och vet därför hur många papper som ska fyllas i. Jag minns hur jag satt med alla dokument huller om buller och kunde knappt förstå att det var just jag som snart skulle åka iväg på äventyr!

Förutom att jag jobbat med kommunikationen på kontoret så har jag fått ta del av den dagliga verksamheten tillsammans med tjejerna på avdelningen. Nästan varje dag har jag pratat med framtida au pairer i telefon vilket har varit fantastiskt roligt! Jag har också fått delta på förberedelsemötet här på Strandvägen. En väldigt bra grej som inte fanns när jag åkte iväg som au pair!

Avslutningsvis vill jag tacka toppentjejerna Victoria, Carro, Nina, Caroline och Maggie som verkligen fått mig att känna mig som en i gänget. Dessa veckor har varit mycket givande och spännande! Nu ska jag packa skidorna och bege mig upp till fjällvärlden för att fira påsk 

Må så gott och glad påsk!
Josefin