Monday, August 5, 2013

49 delatater på 7 månader!

49 stater på 7 månader!

När jag bestämde mig för att åka som Au Pair hade jag ett mål i sikte, jag skulle åka till Raleigh i North Carolina och ta hand om två barn, en sprallig musikintresserad tjej på 11 och en legogalen pojke på 8. Men som alla saker i livet kan man aldrig vara säker på vart framtiden tar en. Det jag inte visste när jag satte mig på flyget till New York den 30 juli 2012 var att jag 5 månader senare skulle sitta i en husbil, på väg mot mitt livs andra äventyr.

Allting började med att min värdmamma hade en stor dröm om att hon skulle avsluta sitt jobb och spendera tid med sina barn, hennes vision var att hon skulle köpa en husbil, (eller RV som det fint heter på Amerikanska) och visa barnen de ”lower 48 states”. Det fanns dock ett problem; hon kunde inte åka själv. Hennes man hade precis blivit involverad i ett företag vilket tog bort han möjlighet att ta ledig och följa med.  Det var där som jag kom in i bilden. Efter några veckor i Raleigh fick jag därmed förfrågan att följa med dem på detta stora äventyr. Detta skulle också betyda att jag skulle få kompromissa bort den traditionella Au Pair erfarenheten och istället göra något helt magiskt; se hela USA.

Vi lämnade Raleigh den 28 december och har varit på resande fot sedan dess. Vi har sett och gjort de mest fantastiska platserna tillsammans, allt från att sola i Key West, sova på de mest intressanta campingplatserna, träffat unika människor, se den amerikanska drömmen, åkt lyxbåtar, parkerat utanför stora Texasvillor, besökt National Parker, klättrat i Red Rocks, Sett valar i Alaska, Vandrat bland bergen i Glacier National Park och sett björnar i Yellowstone. Vi kommer sammanlagt att ha besökt 49 stater och 50 National Parker innan vi kommer hem i augusti. Det är en resa utan dess like och jag känner mig lyckligt lottad som fick vara med om något sådant här. Det har också varit det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Jag lämnade världens underbaraste stat och alla mina vänner som jag hade skaffat där för ett livsförändrande äventyr.

Jag vill därmed uppmana alla blivande Au Pairer för att vara öppna för vart ert äventyr kan ta er. Kanske handlar det inte om att ni ska åka runt USA i en husbil i 7 månader, men kanske är det någon annan plötsligt förändring i er vardag. Kanske byter värdföräldrarna bostad, stat eller separerar, eller kanske du måste du gå i rematch, men i slutändan möter vi alla samma svårigheter; saknad, förvirring och ensamhet. Det är då jag vill påminna alla att vad ni än beslutar er för att göra, gör det utav er vilja och glöm aldrig att det faktum att ni valde att lämna det säkra livet hemma för ett eget äventyr, tyder på att ni är mogna individer och jag vill därför kongratulera er för att ni gjort ert livs bästa beslut!

Marina Kranjec